طريقة عمل وطبخ الترمس بالصور

طريقة عمل وطبخ الترمس بالصور

اليوم جيبالكم مش اكلة ولا طبخة

هو شئ من المقبلات او المسليات او التسالي زي الب او الفصفص او الفول السوداني

هو الترمس


http://up.hawaaworld.com/up/sites/up.hawaaworld.com/files/links/29836f2729e6c0a06a8ee456671b7cf6.jpeg

بكسر التاء مش بضمها

يعني مش الترمس الخاص بالشاي والقهوة


واحنا عندنا بمصر الترمس من الاساسيات في الصيف والاعياد


ياسلام علي الترمس وانت بتتمشي علي كرنيش النيل ولا كورنيش اسكندرية


في الصيف باليمون والملح وفي الجنينة ياسلام روعة


المهم


اولا احنا بنشترية من عند العطار او من السوبر ماركت


يعني انا شرياه من كارفور بيكون معبأ في اكياس الكيس حوالي كيلو


بتلقية في منطقة التوابل


او اسألي علية البائع اللي بيبع التوابل في السوبر ماركت


وعلي فكرة في منه الحلو والمر


بس هنا انا لقيت الحلو وده بيتاكل على طول بعد السلق


اما المر لازم غيري علية يومين او تلاتة بعد السلق


والمر مفيد جدا لمرضي السكر


اولا بنجيب الترمس وننقية ونغسلة


وبعدين ننقعة ليلة كاملة يعني من بليل للصبح


ودي الصورة




http://up.hawaaworld.com/up/sites/up.hawaaworld.com/files/links/933741d27d79a5de3ec01bb420ac1df1.jpeg


وفي الصبح هتلقية زاد الضعف او اكتر


يعني لو كيلو هتلقيه حوالي 2 كيلو


ودي الصورة بعد ماتنقع ليلة كاملة



http://up.hawaaworld.com/up/sites/up.hawaaworld.com/files/links/89fbc70085636b3a39e662efe80a7dc9.jpeg


وعلي فكرة لازم لازم يتنقع ليلة

علشان ما يغبش في السلق يعني لو منقعتهوش ممكن يقعد طول اليوم يتسلق


وبعدين في الصبح بنغير المية وبعدين نحطة في حلة ونسلقه علي النار


حوالي ساعتين او ساعتين الا ربع وممكن اقل


يعني كل شوية شوفية وطلعي حبة واتفحصيها لو استوت يبقي خلاص


اطفي علية النار


ودي صورتة بعد ما استوي




http://up.hawaaworld.com/up/sites/up.hawaaworld.com/files/links/19c988c8425135037649fc4b11bbf254.jpeg


وبعدين لما يبرد غيري علية المية


وعلي فكرة ماترميش ماية السلق حلوة قوي للشعر

اغسلي بها شعرك ممتاز

وحطي علية ماح وكمون وليمون



http://up.hawaaworld.com/up/sites/up.hawaaworld.com/files/links/af7a35cf52cab68fc5881abb8606a807.jpeg


وممكن تحطي علية ماية وملح وتحفظية في التلاجة بيقعد فترة كبيرة




وبالهنا والشفا


واتمني منكم دعوة حلوة بظهر الغيب

0 التعليقات:

Copyright © 2012 مطبخ فتافيت - Fatafeat kitchen.